Navigate Up
Sign In
величина слова:
Вијести Влада Републике Српске
ИЗВОЗ ИНФО ЦЕНТАР

Адресар

Адресар даваоца финансијских и услуга осигурања!

Питај/нађи одговор

Регистар извозника

Имате произвид који желите представити потенцијалним пословним партнерима. Ово је право мјесто за вас!

Претражи регистар

Тражите партнера?

Треба вам пословни партнер у некој од земаља са којима РС има економске односе. Погледајте нашу базу привредних субјеката!

Образац за пријаву

Можда вас занима

Имате питање у вази са увозом или извозом? Поставите нам питање или прегледајте архиву у којој можда већ постоји одговор на ваше питање!

Питај/нађи одговор

Отворен EU4Business позив за финансирање пројеката у области извозно-оријентисаних сектора

У оквиру пројекта EU4Business отворен је Позив за достављање пројектних приједлога  у области извозно-оријентисаних сектора. Крајњи рок за достављање пројектних приједлога је 30.08.2019. године до 16.00 часова.

Циљ овог позива је да се побољша конкурентност извозно-оријентисаних сектора у БиХ и то у сљедећим областима:
-          Иновације: способност додавања вриједности производима/услугама путем нових приступа;
-          Сарадња: заједнички напори секторских актера унутар пословних мрежа, кластера, и сл;
-          Дигитализација: коришћење информационих и комуникационих технологија;
-          Пословно окружење: доступност услуга за развој пословања које се баве претходно наведеним темама (иновације, сарадња, дигитализација).

Пројектне идеје морају се односити на један од сљедећих економских сектора:
-          Металопрерађивачка и машинска индустрија;
-          Прерада дрвета;
-          Информационе и комуникационе технологије (ИКТ).

Буџет овог позива је 3 000 000 евра бесповратних средстава, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 100 000 до 300 000 евра. Услов за учешће у овом позиву је стварање партнерства између најмање три партнера од којих је најмање један партнер представник приватног сектора.

Крајњи корисници ће бити микро, мала и средња предузећа (ММСП) и предузетници. Резултати спроведених пројеката ће се мјерити са повећањем броја нових радних мјеста, с посебним нагласком на жене и младе, повећањем извоза код подржаних (ММСП-а), новим услугама пословног развоја те њиховом употребом од стране крајњих корисника, као и уклоњеним препрекама за иновације и раст. Трајање предложених пројеката може да буде од 8 до 18 мјесеци.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој страници: https://eu4business.ba/javni-poziv-za-dostavljanje-prijedloga-projekata-za-partnerstva-u-oblasti-izvozno-orijentisanih-sektora/

​EU4Business (2018-2022) је пројекат финансиран посредством Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2 (Instrument for Pre-Accession Assistance IPA II), а који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Развојни програм Уједињених нација (United Nations Development Programme UNDP) и Међународна организација рада (International Labour Organization ILO). Пројекат има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно оријентисаним секторима (нпр. прерада дрвета, метал, текстил, информационе и комуникационе технологије итд.), у областима пољопривреде, производње хране, туризма и руралног развоја.

​​

Царински прописи

Листа тренутно активних царинских прописа.

Прегледај прописе

Представништва

Погледајте списак представништава Републике Српске у иностранству.

Нађи представништво

Корисни линкови

Листа корисних линкова.

Погледај линкове